1 av 3
Åtta lägenheter totalförstördes i branden.Foto: Kjell Ahlkvist/SR
2 av 3
Ett 40-tal brandmän har deltagit i släckningsarbetet efter storbranden. Foto: Birger Lallo och Adam Sundlöf
3 av 3
Storbranden i Vetlanda

"Huset är totalförstört"

Det är ännu oklart vad som orsakade nattens storbrand i Vetlanda då ett flerfamiljshus på Storgatan totalförstördes. Huset är så svårt skadat att det kan bli svårt att reda ut brandorsaken.

Branden utbröt runt tjugo över ett i köket i en av lägenheterna i ett trevåningshus på Storgatan 43 i Vetlanda.

Efter larmet fick de elva personer som fanns i huset evakueras och snart visade det sig att branden inte kunde begränsas till den enskilda lägenheten utan spridit sig till vinden och därifrån vidare till resten av huset.

-Det känns förjävligt. Alla minnen och alla saker man har där inne... man vet att nu är det bara skit kvar av det, säger Martin Ågren, en av de boende som i natt har fått se sitt hem slukas i lågorna.
Han och kompisen Adam Sundlöf satt och tittade på film när de kände lukten av brandrök. De lyckades ta sig ut och larma Räddningstjänsten om branden som brutit ut i köket hos en granne.

Ett 40-tal brandmän från flera olika brandkårer jobbade med släckningsarbetet och i man fokuserade främst på att begränsa branden så att den inte spreds till flera hus.

Räddningsstyrkor från Vetlanda, Landsbro, Korsberga, Nässjö, Bodafors, Eksjö, Hjältevad och Jönköping har varit inblandade i släckningsarbetet.

Under eftermiddagen har polis, räddningstjänst, fastighetsägare och försäkringsbolag träffats och man har löst nya boenden till de som förlorat sina hem i nattens brand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".