Skywas och Flyglinjen satsar på Axamo. Foto: Mattias Sundler/SR
Jönköping

Skyways lovar storsatsning

Jönköpings flygplats kommer inom kort att presentera nya flyglinjer dessutom lovar Flygbolaget Skyways att göra en ordentlig satsning i Jönköping. Det här berättade Skyways VD Peter Browall när man idag höll invigning för den nya flyglinjen mellan Jönköping och Köpenhamn.

Det har nu gått drygt två år sedan SAS valde att avveckla sin flyglinje mellan Jönköping och Köpenhamn på grund av dåliga intäkter och fram till nu har det alltså saknats flyglinjer på den sträckan.

Men inom kort så kommer två konkurrerande bolag att trafikera Jönköping-Köpenhamn. Förutom Skyways kommer även det lokala flygbolaget Flyglinjen i början av februari att starta med dagliga flygningar till Köpenhamn. 2009 var ett mycket tufft år för Skyways men trots det väljer man nu att göra satsningar i Jönköping på en linje som tidigare varit svår att få ekonomi i.

Det säger Hazze Sandström som är flygplatschef på Jönköpings flygplats och han flaggar för fler linjer från flygplatsen framöver.

8 februari startar Flyglinjen regelbunden trafik till Stockholm/Bromma och Köpenhamn. Flygbolaget kommer att flyga tre dagliga avgångar till Stockholm City Airport Bromma och två till Köpenhamn.

Den nya rutten, som kommer att trafikeras av Skyways på uppdrag av SAS, har premiär den 18 januari 2010. Inledningsvis kommer linjen att trafikeras med två tur och returresor dagligen.

Mattias Sundler
mattias.sundler@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".