Skottlossning väckte Eksjöbor

En 33-årig man greps i Eksjö natten mot onsdagen, sedan han skjutit skarpt med en AK4 från sin balkong. Ingen människa skadades. Men många oroliga Eksjö bor ringde till polisen sedan de vaknat av skottsalvorna i centrala Eksjö.
Det var vid ett-tiden på natten mot onsdag som polisen larmades. Medan polisen väntade på förstärkning lyckades en granne från sin egen balkong övertala skytten att lämna ifrån sig vapnet. Mannen, som var ensam i lägenheten, bröt ihop och kunde sedan gripas av polisen utan dramatik. Han fördes under natten till Jönköping för läkarundersökning. - De uppgifter vi har är att han har skjutit upp i luften. Ingen människa har kommit till skada, säger Bo Kellerth vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen till nyheterna. Den gripne misstänks för grovt framkallande av fara för annan. Hos mannen hittades ett militärt vapen av typen AK4 och ett antal tomhylsor vittnade om att han hade avlossat skarpa skott. Troligen har mannen avlossat mellan 50 och 60 skott. - Han säger själv att det är ett hemvärnsvapen och att han är en hemvärnsman. Vi har inte hunnit kontrollera uppgifterna, säger Bo Kellerth.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista