Nyckeltjuvar inför rätta

Idag står två misstänkta nyckeltjuvar inför rätta inför Eksjö tingsrätt. Hemma hos männen har mängder med nycklar hittats. Bland annat två nycklar till över 400 lägenheter i Nässjö.
Det var när polisen i början av december gjorde husrannsakan hos de två männen som man gjorde fynden. Männen, som är 33 och 39 år gamla, var misstänkta för en rad olika brott. Bland annat flera stölder, narkotikabrott och häleri och det var därför man gjorde en husrannsakan. Hos männen så hittade man, bland annat, alltså mängder av nycklar. Många av nycklarna vet man inte var de går till, men bland de nycklar som man identifierat så finns två huvudnycklar som passar till låsen hos närmare 400 av bostadsföretaget Lindens lägenheter. De flesta lägenheterna, 170, finns i kvarteret Tellus på Södra Skogsvägen och 160 finns i stadsdelen Åkershäll, där bland annat Sjöbackens servicehus ligger. Den ena av huvudnycklarna var en originalnyckel som någon gång stulits från Linden. När vet man inte, enligt polisen. Den andra är en kopia som de två männen gjort själva och enligt polisen så har åtminstonde en av männen visat ett stort intresse för nycklar tidigare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista