snöfallet

Olyckor när snön faller

Uppdaterad 20:00
Snön faller över Jönköpings län, på en del håll har det även förekommit underkylt regn och många vägar är rejält hala. Flera olyckor har skett under eftermiddagen och kvällen.

Från hela landet rapporteras om trafikolyckor i snöfallet spår, området med snöfall drar in över Jönköpings län norrifrån och det värsta snöfallet väntas under kvällen.

Olyckor har även skett i Jönköpings län, kring lunchtid körde en bil in i mitträcket i höjd med Öggestorp mellan Nässjö och Jönköping.

Kring 17-tiden började allt fler olyckor rapporteras in. Bland annat var flera bilar inblandade i en kollision vid Bilprovningen på Solåsen i Jönköping.

På riksväg 40 utanför Bottnaryd körde en bil in i mitträcket och en lastbil körde av vägen på vägen mellan Nässjö och Vetlanda.

Flera lastbilar har även blivit stående i olika backar, bland annat utanför Vetlanda.

Dock verkar ingen ha fått några allvarligare skador i olyckorna som skett.

– Det är svartis och drivsnö. Det är som Bambi på hal is, det har inte synts en plogbil, sandbil eller saltbil på hela dagen säger lastbilschauffören Heinz som kör på riksväg 30 mellan Vrigstad och Torsvik.

– Det är snöigt och det är ganska tung snö som faller, det är nästan som snöblandat regn. Det har blåst upp så det kan bli drivor lite här och var, men folk verkar ta det ganska lugnt rapporterade vår reporter Rebecka Montelius från vägen mellan Vetlanda och Nässjö.

Vid åttatiden hade polisen fått in rapporter om en mängd trafikolyckor i länet bland annat en kollision mellan en lastbil och personbil på E4 vid Österängen.

– Det har hittills inte varit några allvarliga olyckor, framförallt handlar det om avåkningar, säger vakthavande befäl vid polisen, Bo Gunnarsson.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista