ishockey

Davidsson blir HV71 trogen

Han har varit ryktenas man den senaste tiden och bland annat blivit placerad i schweiziska Lugano. Nu är rykteskarusellen slut, Johan Davidsson stannar i HV71.

En av elitseriens främsta har nu skrivit på ett nytt kontrakt med serieledande HV71, som nu drar en lättnadens suck.

– Johan är otroligt viktigt för oss, inte bara på isen, utan i omklädningsrummet och övriga delar av verksamheten. Han är vårt ansikte utåt och mycket viktig för föreningen, säger sportchefen Fredrik Stillman.

Ett femårskontrakt är undertecknat med den rutinerade frontfiguren och mycket tyder alltså på att han nu blir kvar i klubben under resterande delen av sin karriär.

– Det känns helt underbart att det är klart och att jag fått möjligheten att vara kvar i klubben man älskar, säger han.

Rykten har som sagt placerat Davidsson i olika klubbar, framför allt är det schweiziska Lugano som nämnts. Nu spekuleras det i att en av anledningarna till att Davidsson stannar i HV71 är att Lugano nyligen sparkade tränare Kent Johansson, tränaren som förde HV71 till SM-guld 2008 och som velat ha Davidsson till klubben.

Johan Davidsson har under sina 14 säsonger i HV71 spelat 621 elitseriematcher skrapat ihop 459 poäng, 147 mål och 312 assist. Dessutom har han hunnit med 113 slutspelsmatcher där han samlat ihop 82 poäng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista