misstänkte förskoleläraren

Fler övergrepp kan ha begåtts

Det kan finnas fler barn som blivit utsatta för övergrepp än vad som nämns i åtalet mot den 42-årige förskolläraren, som misstänks för övergrepp på Frälsningsarmens förskola i Jönköping.

Flera föräldrar som haft barn på förskolan längre tillbaak men även föräldrar på andra förskolor där mannen arbetat har hört av sig till polisen,

Dessutom har flera misstankar lagts ned, bland annat i brist på bevis.

- En flicka backade vid ett tillfälle från sin berättelse och dessutom har det saknats tillräckligt med bevis i en utredning. Ska man gå fram med sådana här allvarliga anklagelserna måste man verkligen ha på fötterna, säger kammaråklagare Anna Mårtensson.

- Det har ju varit föräldrar som varit oroliga för att barnen har betett sig på olika sätt på dagis och vi har haft kontakt med några barn som berättat hur han betett sig mot dom och barn som fått vykort från honom, men nu har vi inga misstankar som vi kan gå vidare med, säger Anna Mårtensson.

Mattias Sundler
mattias.sundler@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".