Bandy

Vetlanda överraskade mot Sandviken

Hoppet lever för Vetlanda. När det som bäst behövdes plockades säsongens bästa spel fram och efter en ruggig slutforcering blev det 9-9 mot serieledaren Sandviken. Med tre omgångar kvar är det fortfarande två poäng upp till en slutspelsplats.

- Prestationen är värd mer än poängen. Vi visade att vi kunde stå upp mot ett Sandviken som spelade fantastiskt, sade tränaren Jonas Claesson.

Publiken, som gick in gratis matchen i ära, blev bjudna på finfin underhållning. Arton mål och det var mycket hög klass på många av målen.

Vetlanda fick en fin start och ledde i mitten av första halvlek med 4-2, men fram till paus följde fyra raka SAIK-mål i halvtid var ställningen 4-6.

Andra halvlek blev jämn, men det såg aldrig ut att bli riktig närkontakt målmässigt för Vetlanda. Med kvarten kvar var ställningen 6-9 och då kunde inte många drömma om att det skulle bli poäng för hemmalaget.

- Vi tänkte inte så mycket då. Vi tyckte att vi spelade så bra och att vi gjorde det vi skulle. Så vi fortsatte bara, utan att ändra något, sade Claesson.

Och målen kom och med några minuter kvar att spela var Vetlanda ikapp och det blev 9-9. Samtidigt vann lagen ovanför strecket, Bollnäs och Broberg/Söderhamn, sina matcher och Sirius närmast ovan slutspelstrecket tog också poäng. Alltjämnt är det två poäng som skiljer mellan Sirius och Vetlanda.

- Vi håller på att utveckla vårat spel och det är viktigast. För oss är sista delen av serien bara ett långt slutspel. Vi har sagt att vi vill ha en formkurva som pekar uppåt under säsongen och det är där vårt fokus ligger, sade Claesson.

Vetlanda har idel topplag kvar att möta: Villa/Lidköping borta, Edsbyn hemma och Västerås borta.

Vetlanda-Sandviken 9-9 (4-6)
Vetlanda: Andreas Lysell 3, Per Einarsson 2, Patrik Gustafsson 2, Johan Löfstedt, Stefan Nordén. Sandviken: Christoffer Edlund 3, Daniel Eriksson 3, Mikko Aarni, Magnus Muhrén, Daniel Berlin.
Publik: 1 283

Henrik Gustavsson
henrik.gustavsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".