jönköping

Lokalt uppror mot Röda korset

Nu har medlemmarna i Röda Korset fått nog av svarta rubriker. Efter uppgifterna om styrelseordföranden Bengt Westerbergs höga lön och om dyra konferensresor för anställda startas nu ett upprop på Röda Korset i Jönköping för att skapa skärpta regler organisationen.

Göran Wolke är ordförande för Röda Korset i Jönköping och han hoppas nu på att det ska bli en kraftfull opinion internt för att slippa rubrikerna.
- Vi vill tala om hur vi egentligen ska ha det. Vi vill koncentrera oss på det vi är bra på - nämligen att stödja utsatta, säger han till Nyheterna.

Förtroendet för Röda korset har minskat, det har blivit mindre pengar i bössorna. I Jönköping har man just samlat in 100 000 kronor till Haiti. Men Wolke tror att det kunde vara ännu mer om det inte varit för alla skandaler. För det är i de egna leden som missnöjet är som störst.
- Det märks att det är svårt att få medlemmar och aktiva att stå med bössa, man blir ifrågasatt, säger Göran Wolke.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista