Husägare uppmanas skotta taken

Tidigare i dag rasade taket på en ladugård i Vimmerby strax utanför länsgränsen.
Och nu uppmanar Räddningstjänsten fastighetsägare att se över sina tak för att undvika ras eftersom det ju väntas mer snö.

Tidigare i dag rasade taket på en ladugård i Vimmerby och den senaste tiden har det varit flera fall runt om i landet där taken gett vika för all snö. Och för att undvika att tak rasar uppmanar Räddningstjänsten fastighetsägare att se över sina fastigheter. Men att röja snö innebär stora risker, något som plåtslagaren Viktor Johansson från Tranås fick erfara när han och kollegorna skottade snö på ett industritak i Tranås.
- Helt plötsligt föll jag genom ett ljusinsläpp. Jag ramlade sju meter ner, jag bara försvann ner, berättar han för Nyheterna.

Arbetsmiljöverket som just nu får många frågor om snöjöjning på tak uppmanar dom som ska ge sig upp på taken att vara försiktiga, det säger Tomas Karlsson som är Arbetsmiljöinspektör.

Viktor Johanson som undkom det sju meter höga fallet med två mindre frakturer i ryggen och en bruten fot kommer vara exttra vaksam nästa gång han ger sig upp för att skotta snö.
- Jag kommer se mig för ytterligare nästa gång.