1 av 3
Fredrik Jonsson, räddningschef i beredskap, spanar efter snön på taken. Foto: Pernilla Arvidsson/SR
2 av 3
Fredrik Jonsson är räddningschef i beredskap. Foto: Pernilla Arvidsson/SR
3 av 3
Johan Eriksson har koll på de kommunala anläggningarna i Jönköping. Foto: Pernilla Arvidsson/SR
efter snöovädret

Idrottshallar stängs av

Taken på flera sporthallar och fastigheter runt om länet riskerar nu att rasa in under tyngden av dom tjocka snömassorna på taken. Flera kommuner har stängt av hallar och anläggningar och Räddningstjänsten både varnar och uppmanar nu fastighetsägare att se över sina hus.

Redan i går tvingades flera hallar att stänga och utrymmas på grund av rasrisken. Hockeymatchen i Landsbro fick avbrytas och utrymmas, Skogsvallen i Nässjö också och Ishallen i Smedjehov i Norrahammar bågnar nu under tyngden.
- Som ägare måste man ha koll och se över sitt tak, säger Fredik Jonsson, räddningschef i beredskap.

Och för att vara helt på den säkra sidan har både Nässjö och Gislaveds kommuner beslutat att stänga samtliga kommunala sport- och simhallar. Och i Jönköping ser man över alla kommunala anläggningar.  I Jönköping bågnar nu ishallen Smedjehov i Norrahammar och kommunen besiktigar nu alla kommunala anläggningar, säger Johan Eriksson, avdelningschef på fritid i Jönköping.
- Vi har gjort en bedömning att vi stänger hallen tills vi skottat.
Pernilla Arvidsson
pernilla.arvidsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista