Tranås diabetesmottagning kvar

Nu har diabetesläkaren Åke Sjöstrand i Tranås lovat att stanna kvar hela 2002. Egentligen gick han i pension i maj 2001, men han säger till Nyheterna att det är viktigt att mottagningen ska få finnas kvar i Tranås och därför väljer han att jobba kvar.
Sedan i början av 1970-talet har Åke Sjöstrand jobbat med diabetsmottagningen i Tranås och det var också han som startade mottagningen. Den senaste tiden har många befarat att diabetesmottagningen i Tranås ska läggas ner. Helt enkelt därför att det inte har funnits någon läkare som kan ta över verksamheten. Men nu ser det ut som om problemet är löst, för under hela 2002 kommer mottagningen att finnas kvar. Målet är att en annan läkare ska skolas in under året. Åke Sjöstrand säger till nyheterna att det är viktigt att det finns en diabetsmottagning i Tranås, eftersom det finns väldigt många diabetiker i Tranås kommun.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista