Christian Cederborg utanför de stängda lokalerna. (foto Rebecka Montelius/SR)

Rashot stängde deras arbetsplats

Vid lunchtid upptäcktes att taket på Samhalls industri på Herkulesvägen i Jönköping buktade in flera decimeter och ett 70-tal anställda evakuerades och fick skickas hem.

Det fortsätter att komma in larm om tak som är på väg att rasa i Jönköpings län. Christian Cederborg är verksamhetschef på Samhall.

– Jag ut och tittade i lokalen och balkarna buktade rätt duktigt i lokalen. Vi riskerade inte att ha folk i lokalerna och stänger och går hem tills vi har fått skottat säger Cederborg.

Det är fler runt om i länet som tagit samma beslut som Samhall. Bland annat fick eleverna på Apladalsskolan och Gröndalsskolan i Värnamo gå hem vid lunchtid idag i väntan på att taken på byggnaderna skulle skottas.

Ungdomens hus i Jönköping har stängt tills vidare på grund av snö på taket. Det här var bara några exempel på verksamheter som stängt. Mer information hittar du på din kommuns hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista