Neddragningar inom Posten

Postpersonal lugn trots sparkrav

Trots hot om stora nedskärningar på Posten i Sverige och Danmark så kan de anställda i Jönköpings län klara sig förhållandevis bra. Regionchef Lars Selim hoppas att han ska slippa sparka anställda.

Posten gjorde en rejäl förlust under förra året och måste nu spara. Det har gått dåligt i många år. Förra året fick 4000 gå från sina jobb och idag kom alltså beskedet att ytterligare 2000 anställda kan förlora sina jobb i Sverige och Danmark. Ann-Charlotte Kling på facket hoppas inte att det ska bli tal om uppsägningar för de runt 1500 som jobbar i Jönköpingsregionen.

– Jag vet inte hur det kommer påverka oss i dagsläget, men uppsägningar känns inte aktuellt som det är i dag, säger Ann-Charlotte Kling.

Det massiva sparprogrammet beror på att folk helt enkelt skickar mindre post tror Lars Selim som är chef Jönköpingsregionen.

– Folk skickar mindre brev, den elektroniska utvecklingen med e-post och så gör att folk skickar mindre brev, säger Lars Selim.

Hur neddragningarna berör Jönköpingsregionen som också sträcker sig över delar av Östergötland och Västergötland är för tidigt att säga, enligt Lars Selim.

– Jag hoppas att vi ska lösa det här med naturliga avgångar, men vare sig jag eller någon annan kan lämna några garantier.