europakorridoren

Länets politiker kräver tågbeslut

Politikerna i regionförbundet i länet sätter nu press på regeringen att skynda på med ett höghastighetståg genom länet.

Efter sammanträdet i veckan uppmanar regionförbundet regeringen att redan i år fatta beslut som gör att förberedelserna för att planerna på det som kallas Europkorridoren som planeras utmed E4 kan fortsätta. Regionförbundet ska nu skriva till regeringen om det här.

Den planerade höghastighetsbanan Europakorridoren är tänkt att knyta samman Sveriges tre största städer och har en knutpunkt i Jönköping. Europabanan är tänkt att följa E4:ans sträckning och enligt Regeringens utredare är det lämpligt att också ha en av de få stationerna i Värnamo Kommun.

Den eniga regionstyrelsen tog beslut om följande uttalande: man uppmanar regeringen att "snarast måste fatta beslut som gör att planeringspricessen kan fortsätta och byggandet av ett svenskt höghastighetsnät förverkligas och att planeringsbeslut fattas med inriktning på att järnvägsutredning för aktuella sträckor påbörjas under 2010".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista