värnamo

Mordmisstänkta kvinnan kan häktas på måndag

Den kvinna som sitter anhållen misstänkt på den lägre misstankegraden för mord på en 57-årig kvinna i värnamo kan komma att häktas på måndag då det blir häktningsförhandlingar. Det säger kvinnas advokat Olof Larsson till Nyheterna.

Utredningen kring det misstänkta mordet i Värnamo där kvinnan hittades död med en plastpåse över huvudet, kommer att pågå under hela helgen. Totalt komer ett 20-tal poliser att vara inblandade i utredningen.

Kammaråklagare Anders Brokelind som leder utredningen säger att man i nuläget inte utesluter att fler kan bli misstänkta.

- Nu ska vi bilda oss en uppfattning om vilka personer som befunnit sig på brottsplatsen i samband med den kritiska tidpunkten, säger Anders Brokelind.

- I nuläget finns inte fler misstänkta men utifrån att det alldeles nyligen inträffat så kan man mycket väl tänka sig att det finns fler gärningsmän, säger Anders Brokelind.

David Svanberg
david.svanberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista