Ingrid Hagvall från Habo, på semester i jordbävningsdrabbade Chile, här tillsammans med sin dotter Gabriella som jobbar där. Foto: Privat
jordbävningen

Ingrid från Habo i Chile: "Hjälp, nu skakar det!"

Uppdaterad 13:49
Efterskalven fortsätter att plåga jordbävningsdrabbade Chile. Nyheterna fick tag i Ingrid Hagvall från Habo precis under ett efterskalv.
- Hjälp, nu skakar det igen! berättar hon på telefon.

- Oj, nu skakar det väldigt hårt här. Nu var det ett efterskalv och nu skakar det igen! Usch!

Efter den kraftiga jordbävningen i Chile natten till lördag har hittills omkring 300 personer konstaterats döda, en halv miljon bostäder ligger i ruiner och två miljoner invånare ska ha drabbats av förödelsen.

Det har varit ett dramatiskt dygn för Ingrid Hagvall, hon är i Chiles huvudstad Santiago och hälsar på sina barn som arbetar i landet. Hon berättar om hus som rasat där man nu försöker gräva fram överlevande och hur hon natten till i går vaknade av jordbävningen.

- Jag låg och sov djupr och hörde ett starkt underjordiskt ljud och sedan började det skaka bara starkare och starkare. Man blir ju väldigt rädd. Jag bara sprang iväg till mina barn.

Efter skalvet var allt mörkt, elektriciteten var utslagen och det enda som hördes var pipande larm och skällande hundar.

- Det är som en dröm att det inte har hänt. Det är som att det inte var samma land.

David Svanberg
david.svanberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista