1 av 2
2 av 2
IKEA:s lager på Torsvik utanför Jönköping (foto Andreas Crona/SR)
Jönköping

Stort takras på Ikea

Uppdaterad 16:30
Räddningstjänsten drog på stort när larmet gick om att ett lagertak rasat på Ikea:s lager på Torsvik utanför Jönköping. Upp mot 2 500 kvadratmeter rasade in.

Enligt flera rapporter skall inga personer ha skadats vid raset, men Räddningstjänsten beställde fram räddningshundar för att säkerställa att ingen finns kvar i lagret.

Räddningstjänsten fick själva uppleva dramatiken när taket rasade, de fanns på plats eftersom ett automatlarm gått när taket började ge vika. Sprinklersystemet gick sönder och när räddningstjänsten, tillsammans med personal från Ikea inspekterade skadorna inne i lokalen hörde de ett dån och taket rasade in. De hann dock ut i tid och fick inga skador.

Enligt polisen har den drabbade lokalen varit avstängd den senaste veckan, just på grund av rasrisken. Det rasade området skall vara stort som en halv fotbollsplan. 

Efter raset i höglagret har även flera av Ikea:s övriga lokaler tömts på folk, sammanlagt jobbar runt 450 personer på Ikea Torsvik.

I samband med raset blev det lätt kaotiskt på lagerområdet, eftersom inkommande lastbilar inte hade någonstans att lämna sina varor, inkommande gods har nu dirigerats om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista