vetlanda

Flickans skada ej kommunens fel

Tekniska chefen i Vetlanda friades idag. Han stod inför rätta förra veckan misstänkt för vållande till kroppsskada, efter att en liten flicka cyklat ner i ett uppgrävt schakt och slagit sig.

Schaktet hade grävts upp av kommunen som höll på att lägga ner kablar och åklagaren menade att Gunnar Elmeke, som teknisk chef, var ansvarig för säkerheten under arbetet.

Men idag kom domen i Eksjö tingsrätt - han frias.

– Det känns ju bra att tingsrätten har gjort samma bedömning som vi har gjort.

Samtidigt har en liten flicka cyklat ner i en grop i samband med arbetet.

– Självklart är det tråkigt att någon skadar sig när vi har ett pågående arbete men när det gäller ansvarsfrågan har vi gjort bedömningen att den inte var vår och tingsrätten gjorde samma bedömning.

Vems ansvar var det egentligen?

– Den frågan kan jag inte svara på, den bedömning som gjorts är ju att det i vart fall inte var vårt fel säger Gunnar Elmeke som är teknisk chef i Vetlanda kommun.

Tingsrätten motiverar sin friande dom med att avståndet från cykelvägen till schaktet var över fyra meter och att linan med hängande reflexer som kommunen satt upp som varning då var tillräcklig.

Peter Olsson
peter.olsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista