Knivskars svårt när han åt pizza

En 51-årig man skadades allvarligt när han överfölls av en knivbeväpnad man på pizzerian Olympia i Värnamo vid 22.30-tiden igår kväll.
Han knivskars i nacken och ansiktet, och han har förts till regionsjukhuset i Linköping för vård inatt. En kvinna som satt bredvid honom fick lindriga skador när hon försökte avvärja attacken från knivmannen som kastade sig över dem när de satt och åt på pizzerian i Värnamo. Knivmannen, som är 20 år, kunde gripas på plats, genom att en annan man i sällskapet slängde sig över honom och höll fast honom till polisen kom, berättar vakthavande befäl vid polisen, Lasse Johansson, för Nyheterna. Gärningsmannen har förhörts under natten, men kan inte säga varför han knivskar 51-åringen. De känner inte varandra sedan tidigare. Idag ska ett 10-tal vittnen till händelsen förhöras av polisen. Under nyårshelgen knivskars en pizzeriaägare i Nässjö så svårt att han fick föras till Linköping för vård, men de båda händelserna har inga som helst samband med varandra, säger lasse Johansson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista