VÅRDVALET

Glädje på vårdcentralen i Nässjö

Efter att resultatet av vårdvalet presenterats visar det sig att många valt bort privata vårdcentraler framför de landstingsdrivna.
På vårdcentralen i Nässjö där oron den senaste tiden varit stor mottogs resultatet med stor glädje.

På vårdcentralen i Nässjö har oron den senaste tiden varit stor eftersom många av deras patienter blivit listade hos privata vårdgivare. Men Nässjöborna ville något annat. Drygt 3 000 patientern har aktivt valt vårdcentralen. Ett resultat som firades med choklad- och jordgubbstårta i dag på morgonen. Britt-Inger Allgurin medger att personalen gjort vad dom kunnat för att få Nässjöborna att välja deras vårdcentral.

Treden i vårdvalet är tydlig, dom som har valt har i högre grad valt dom offentliga framför dom privata. Mats Siljehult är vd för Wetterhälsan, där har nästan hälften av patieterna som listats hos dem valt ett annat alternativ.

När landtinget fördelade patientera tidigare i år var det 29 procent av länsborna som hamnade hos en privat och resten hos landstingens vårdcentralern. Men när nu valet är gjort blev resultatet att bara 22 procent stannade hos de privata.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".