Janki Oza tycker att det är viktigt att kvinnor får komma fram Foto: Alexandra Peterson/SR

Kvinnor som vill styra

Redan idag uppmärksammas Internationella kvinnodagen som är på måndag. 22-åriga Janki Oza anordnar en träff på Råslätt i Jönköping där temat är hedersrelaterat våld. Kvinnor ska då få sätta sig in i hur det är att styra ett land.

– Det kommer massor av kvinnor från olika sammanhang och det är viktigt, för annars skulle det ju bara bli ett perspektiv.

Janki Oza och en annan tjej bestämde sig för att ikväll ordna en kvinnoträff på Råslätt för att fira hundraårsjubileet av internationella kvinnodagen som är på måndag. Samtidigt ska Janki Oza passa på att inviga sitt företag, där hon ska jobba som konsult i hedersrelaterade frågor. Ikväll ska kvinnorna på Råslätt dels mingla men träffen har också ett politiskt tema som går ut på just hedersrelaterat våld och integration. Kvinnorna ska få sätta sig in i hur det kan vara att styra ett land bland annat genom att diskutera olika frågor i en paneldebatt.

– Det är viktigt att kvinnor får komma fram och det är viktigt att få fler kvinnor att engagera sig, säger Janki Oza.

Reporter
Alexandra Peterson
alexandra.peterson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista