Snön på taket fördröjde släckningsarbetet Foto: Birger Lallo Frilansfotograf

Snön ställer till det vid brand

Brandmän från höglandet jobbar för fullt med att släcka en brand i en villa på Jaktsigen i Vetlanda. Snön ställer till problem och gör att det tar extra tid att släcka elden.

– Det ligger en halvmeter snö på taket som vi måste skotta bort för att komma åt att bryta upp det, säger Mikael Karlsson som är brandingenjör.

Larmet kom vid lunchtid. Det började brinna på altanen på utsidan. Elden spred sig sedan i väggar och till vinden. När den första styrkan kom fram så fanns det stor risk att elden skulle sprida sit till närliggande villor.

– Men det har vi lyckats begränsa nu, så nu finns det ingen spridningsrisk, säger Mikael Karlsson när Nyheterna kommer i kontakt med honom strax efter klockan ett, när de jobbat på platsen någon timme.

Då var branden i princip under kontroll, men snön på taket gjorde att släckningsarbetet tog tid.

– Ja, det är inte bara i trafiken som snön ställer till besvär. Vi blir nog kvar här till kvällen innan vi får bukt med det här, säger Mikael Karlsson.

Ingen person uppges ha kommit till skada i branden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".