20-årig knivman tidigare dömd

Den 20-årige man som sent igårkväll vid halvelvatiden knivskar en 51-årig man inne på pizzerian Olympia i Värnamo, är nu anhållen, misstänkt för försök till dråp. Han är känd av polisen, och har dömts för liknande knivbrott tidigare.
Under polisförhören idag har han erkänt brottet, men kan inte uppge något motiv, bara att han ''retat sig'' på 51-åringen och att han fick ett plötsligt infall. 20-åringen är tidigare dömd för liknande brott, alltså knivmisshandel, och polisen misstänker att han var påverkad av något när han anföll 51-åringen inne på pizzerian och högg honom mot nacken och ansiktet. 51-åringen är allvarligt, men inte livshotande, skadad. Han vårdas i Linköping och ska under eftermiddagen undersökas av en rättsläkare. Även en kvinna vid samma bord skadades när hon försökte stoppa 20-åringen, men hon fick lämna Värnamo sjukhus inatt efter omplåstring. Polisen har idag också hört de andra gästerna i 51-åringens sällskap, som chockades av händelsen. Det var ju många andra gäster inne på pizzerian Olympia i Värnamo som blev vittnen till det här knivdramat igårkväll, och är det någon behöver hjälp med att bearbeta den här upplevelsen, så kontakta sjukhuset, där man kan få krishantering.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista