Det var en nöjd Martin Karlsson I Hallby efter segern mot IFK Ystad (foto Tommy Haag Sveriges Radio)
Handboll

Kantspelet avjorde för Hallby

Hallby vann den viktiga matchen mot IFK stad med 34-31 i Jönköpings idrottshus. Resultatet innebär med största sannolikhet att Hallby inte behöver kvala sig kvar i allsvenskan med två omgångar kvar.

Hallby fick ingen bra upptakt i matchen. Hade ett tag ett underläge med fyra bollar. Ystad visade prov på variationsrik handboll som inte Hallbyförsvaret hade något bra motmedel emot. Men en kvart in i första halvlek vände matchen och hemmalaget var i kapp vid ställningen 13 lika och fick dessutom ett måls överläge i paus.

I andra halvlek ryckte Hallby vid ställningen 18 lika till en tremålsledning men utvisningarna höll på att ställa till det och gästerna var i kapp 27 mot 27 och tog också ledningen med ett mål. Men Hallby hade en växel till att lägga i trots att det var jämt mot slutet så blev det ändå seger för Jönköpingslaget.

Det största bidragande orsaken till Hallbysegern får nog tillskrivas kantspelet där både Kristoffer Myrfalk och Nilklas Bååk briljerade. Sammanlagt gjorde dessa bägge herrar femton mål.

Hallby-IFK Ystad 34-31 (15-14)

Målen Hallby: Kristoffer Myrfalk 8, Nilkals Bååk 7, Viktor Skillhammar 7, Pål Wetterbrandt 6, Mikael Lindström 4, Martin Karlsson 1 Daniel Johansson 1

Publik: 386

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".