1 av 3
2 av 3
3 av 3
Arkivbild, Alexandra Peterson/SR
Mordförsöket på österängen

Förvirrat om knivman

Mannen påstår att de var gifta, men det stämmer inte menar polisen. Kanske klarnar bilden av vad som hände på Österängen när kvinnan hörs senare idag.

Polisen hoppas nu under eftermiddagen kunna höra den kvinna som under söndagen utsattes för ett mordförsök på Österängen i Jönköping.

Samtidigt råder det stor förvirring om vilken relation offret och gärningsmannen har. Enligt kriminalkommissarie Lennart Wennblom hävdar den misstänkte mannen att han är gift med den skadade kvinnan.

– Han själv har uppfattningen att de är gifta, men det finns inget i de slagningar vi gör som säger att de är ett par säger Lennart Wennblom.

Men de är inte gifta?

– Nej.

Det var på söndagseftermiddagen som polisen larmades till en lägenhet på Österängen i Jönköping. I lägenheten hittades kvinnan svårt knivskadad och hon fördes till Ryhov där hon opererades för livshotande skador.

Den 39-åriga mannen greps vid brottsplatsen och åklagaren valde att anhålla honom som på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

– Han kan inte bekräfta, hans minnesbild är ganska suddig. Han var inte påverkad av alkohol, vi har tagit blodprov och urinprov på honom och skickat det för analys och hoppas få det med förtur för att se om det finns droger med i det här.

Det som hänt är förstås omskakande för de som bor på Österängen i Jönköping, en av dem är Anne-Marie Cevig.

– Jag vistas inte ute efter mörkret. Förr gick jag ute med mina stavar men det drar jag mig för numera.

Under eftermiddagen och kvällen hoppas polisen kunna höra den skadade 33-åriga kvinnan. Ett förhör som polisen säger kommer få stor betydelse för den fortsatta utredningen.

– Det är ganska avgörande att åklagaren kan ha detta i ett häktningsunderlag säger Lennart Wennblom.

I lägenheten har polisen hittat det de tror är vapnet som använts vid mordförsöket, en kniv.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".