Platsen där mordet skedde. Foto: David Svanberg/SR
Värnamo

Mordutredning komplicerad

Utredningen kring mordet på en 57-årig kvinna i Värnamo visar sig bli mer komplicerad än polisen först trodde. Riksmordkommissionen har kallats till Värnamo för att hjälpa polisen i länet att lösa fallet.

- När vi ser att det inte blir någon snabb lösning på ett ärende brukar vi höra efter om det går att få hjälp, säger kriminalinspektör Johan Frisk.

Två veckor har nu gått sen en granne hittade den 57-åriga kvinnan död i hennes lägenhet i Värnamo. Kvinnan fanns på toaletten med en påse över huvudet. I lägenheten fanns också kvinnans 33-åriga dotter. Hon är häktad som på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Utredningen har visat sig bli komplicerad, och i förra veckan anlände fem personer från riksmordkommissionen i Stockholm för att hjälpa polisen att lösa fallet.

- Vad som komplicerar det är det sekretess på.

Den 57-åriga kvinnan hittades död först på tisdagskvällen, men mycket tyder på att hon mördades tidigare. En nära anhörig till familjen som besökte lägenheten vid lunchtid samma dag som mordet uppdagades, förbjöds att gå in på den toalett där kvinnan senare hittades död. Polisen medger att dom är intresserade av personer som kan ha funnits i lägenheten redan på måndagskvällen.

- Vi vill få kontakt med personer som befunnit sig i området då, säger Johan Frisk.

Den häktade 33-åriga dottern är i nuläget den enda som formellt är misstänkt för mordet. Polisen vill inte säga något om det kan finnas fler inblandade.

- Vi kommer att göra allt vi kan för att lösa det, men tidsperspektivet på det är svårt att utala sig om nu, avslutar Johan Frisk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista