1 av 2
Cecilia minns de hatiska ögonen i mannens ansikte. (foto Kjell Ahlkvist/SR)
2 av 2
sävsjö

Cecilia var nära att kidnappas

En dag när Cecilia Bromé var ute för att köpa tidningen så försökte en okänd man dra in henne i bilen. Nu möttes de igen -  i rätten.

Det var för drygt ett år sedan som mannen försökte dra in henne i bilen i Sävsjö. Under onsdagen stod en man inför rätta i Eksjö tingsrätt, anklagad för att ha försökt kidnappa henne.

– Min första tanke var att han aldrig skulle få in mig i bilen, om jag kom in i bilen skulle jag aldrig komma hem. Det är sådana tankar man får, det var så mycket hat i de ögonen säger Cecilia Bromé när hon minns tillbaka på händelsen för ett år sedan.

Den 30 november 2008 var Cecilia ute för att köpa tidningen när hon ser en bil hon inte känner igen. Bilen passerar henne, vänder och väntar på att hon ska passera. När mannen i bilen kommer fram till henne tar han tag i henne. Cecilia som har ett paraply med sig lyfter det mot mannens hals.

– Sedan står vi där, han drar i mig och jag håller emot.

Säger han något?

– Han säger väl i princip att jag ska in i bilen.

Lars Sundin är försvarsadvokat och försvarar mannen i tingsrätten. Han är tveksam till kvinnans berättelse.

– Min uppfattning är att det redan från början fanns tveksamheter i det signalement som målsägande lämnade. Min klient har uppgett att han varit på ett annat ställe under hela den tidsperioden när det i så fall skulle ha hänt. Vittnet har ju bekräftat de här uppgifterna så jag tycker inte det är klarlagt.

– Jag tror att det är stundens grej, att mannen tagit droger den dagen och fick ett infall helt enkelt.

Åklagaren har yrkat på att mannen fälls för i första hand försök till olaga frihetsberövande alternativt ofredande.

Den åtalade mannen nekar till brottet och säger att han varit någon annanstans när det skulle ha skett.

Tingsrätten kommer med sitt beslut den 24 mars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista