Klart för tropisk värme i Bankeryd

Efter flera års planering har nu företaget Bovieran fått klartecken för att bygga nya lyxlägenheter för pensionärer i Bankeryd, på Horstorpsgärdet, utanför Jönköping.

Omkring 40 lägenheter ska byggas, med en inglasad gård med tropiskt klimat emellan som sköts av en trädgårdsmästare. Bovieran ska nu slutgiltigt ge besked om marken i Bankeryd räcker till.

Intill Bovieran i Bankeryd har nu även Skanska fått möjlighet att bygga 24 lägenheter i så kallade Bo Klok-hus, enkla och billiga lägenheter som byggs i samarbete med Ikea.

Dessutom är det nu klart att HSB tillsammans med Peab och Brandtornet får bygga nya bostäder på delar av Västra torget i Jönköping.

Totalt ska omkring 150 studentlägenheter och 70 bostadsrätter byggas. Kommunen säljer tomten till byggbolagen för 12 miljoner kronor och byggnationen kan komma igång senare i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista