Bordtennis

Taberg förlorade kvartsfinalen

Det blev förlust med 2-5 i första SM-kvartsfinalen för Taberg mot Fridhem/Urnan från Gävle. Returen spelas på fredag.
- Jag tycker inte resultatet speglade matchbilden, sade Karin Henriksson i Taberg som fick spela det som blev den sista och avgörande matchen.

Det är först till fem vunna matcher som gäller och en lag match spelas på två bord.

Det började bra för Taberg som vann de två första matcherna, men sedan vann gävlelaget två matcher och när pausen kom var ställningen 2-2.

Därefter var det dags för lagens bästa spelare att mötas. Fridhem/Urnan gick fram till 3-2, samtidigt som Tabergs vitryska Natalia Kudryavceva gick en tuff femsetare.

- Den matchen kändes som en nyckelmatch, sade Karin Henriksson.

Samtidigt som den pågick startade Karins match. Ett psykologiskt spel, för ingen visste matchens betydelse när den startade. Antingen skulle det vara likaläge 3-3, eller matchboll och 4-2 för gävlelaget. Nu förlorade vitryskan Kudryavceva så det blev det sistnämnda.

-  Hade hon vunnit sin match hade min blivit ännu viktigare. Förlorade hon skulle min bli avgörande. Men det gäller att blockera det och fokusera på sin egen match, sade Karin Henriksson.

- På fredag ska vi ha revansch så att det blir en avgörande på lördag.

Henrik Gustavsson
henrik.gustavsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista