Ännu inget besked om kommunchefens framtid

Vid ett möte med arbetsutskottet igår så diskuterades uppgifterna kring den kritiserade kommunchefen Magnus Lundin i Vetlanda, men beslutet om Lundin ska få stanna eller inte sköts upp.
Uppgifterna om att kommunchefen skulle ha försökt få en jacka betald av kommunen är den enda konkreta kritiken som finns mot Vetlandas kommunchef Magnus Lundin. Det säger kommunalrådet i Vetlanda, Göran Lindell. Vid gårdagens möte med politikerna i arbetsutskottet diskuterades frågan och man beslutade att personalchefen och Göran Lindell ska tala både med kommunchefen och hans fackliga företrädare. Samtidgt så förekommer rykten om att det ska finnas brister i kommunchefens ledarstil, han anklagas av vissa för att vara passiv. Men rykten är rykten och Göran Lindell är noga med att påpeka att det kan vara så att vissa inom kommunen vill bli av med kommunchefen och att det därför pågår en smutskastningskampanj mot honom. Nyheterna har försökt nå kommunchefen för en kommentar, dock utan att lyckas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".