Ungdomar med problem får hjälp hos Räddningstjänst

Nu ska ungdomar på glid få hjälp av Räddningstjänsten i Nässjö genom att de helt enkelt flyttar in i deras lokaler. Socialtjänsten i Nässjö ska i vår inreda lägenheter i Räddningstjänstens lokaler, där killar ska bo men också lära sig att ta ansvar.
I mars ska två lägenheter börja byggas i räddningstjänstens lokaler i Nässjö. De kallas träningslägenheter och ska vara till för killar som är 17 år och uppåt med sociala problem. Det kan handla om stökig skolgång i kombination med relationsproblem i familjen eller småbrottslighet. Killarna ska få lära sig att ta ansvar genom att bo själva men ändå ha viss uppsyn av brandmännen, som ju är på stationen dygnet runt. Killarna ska även få praktisera på räddningstjänsten. Syftet är bland annat att ge dom manliga förebilder som ofta saknas säger Boine Andersson, behandlare på ungdoms- och familjegruppen i Nässjö.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".