FUB protesterar i Tranås

Upphandlingen av vård och omsorg med kristen värdegrund i Tranås fortsätter att väcka starka känslor. Det handlar om ett äldreboende och ett gruppboende på Vinkelgatan som kommunen vill lägga ut på entreprenad, och man vill att en kyrka ska ta över. Och nu protesterar föreningen för utvecklingsstörda barn, ungdomar och vuxna, FUB, mot planerna.
I ett brev till socialnämnden i Tranås, skriver FUB att man vill att Vinkelgatan fortsätter att drivas i kommunal regi. Planerna på en privatisering väcker stor oro bland dom som bor på Vinkelgatan, och bland personalen, skriver FUBs företrädare. Man tycker också att det är märkligt att en kristen värdegrund är det viktigaste kriteriet vid upphandlingen. Verksamheter som gruppboendet på Vinkelgatan ska vara politiskt och religiöst obundna, anser FUB, och hänvisar också till lagtexten. Idag fungerar Vinkelgatans boende mycket bra, skriver FUB, och kräver att kommunen tänker om.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".