Politiker riskerar fängelse

I dag var det rättegång i Jönköpings Tingsrätt mot socialdemokraten Jens-Ove Isaksson som åtalats för skattebrott och bokföringsbrott som han gjort sig skyldig till under 1998 och 1999. Han har själv erkänt brotten.
Jens-Ove Isaksson var tidigare bland annat ordförande i gymnasienämnde i Jönköping, men han valde att lämna alla sin politiska uppdrag när allt avslöjades i oktober förra året. Vid sidan om sina politiska uppdrag har Isaksson även haft en mäklarbyrå som under flera år gått dåligt. Det är inkomster på över 400 tusen från den firman som han inte tagit upp i sin deklaration. Han har även försökt dölja detta genom att manipulera bokföringen. Eftersom åklagaren inte anser att brottet ger ett längre fängelsestraff än tre månader så yrkar han på att Jens-Ove Isaksson döms till villkorlig dom och samhällstjänst. Det var ett straff som även försvaret tyckte var rimligt. Dom i målet avkunnas om en vecka.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".