Thage G kritiserar EU-bidrag

Regeringens kontaktman, förre industriministern och talmannen Thage G. Peterson reagerar kraftigt på påståendena att tyska däckkoncernen Continental får EU-bidrag för att bygga ut i Portugal och samtidigt lägga ned däckfabriken i Gislaved.
Det var i förra veckan som uppgifter gjorde gällande att Continental jämfört vad det skulle kosta att öka produktionen i sina fabriker i Luosado i Portugal och Gislaved. Trots att investeringskostnaden per däck beräknades bli lägre i Sverige, valde Continental att bygga ut i Portugal. Orsaken skulle varit att det gav rätt till EU-bidrag. - Det ger en väldig bismak i munnen, när de anställda vid fabriken i Gislaved och alla andra svenska skattebetalare ger stora bidrag till andra EU-länder och förlorar sina jobb på kuppen, sade Thage G. Peterson till Nyheterna vid sitt besök i Gislaved i dag. - Jag förstår alla Gislavedsbor och andra människor som ställer sig undrande till en sådan ordning. Thage G. Peterson har bett näringsdepartementet undersöka uppgifterna och han förväntar sig att den svenska regeringen tar upp frågan på hög nivå inom EU. Thage G. Peterson är regeringens kontaktperson med kommunen, facken och företaget efter beskedet före jul att Continental tänker säga upp de närmare 800 anställda och lägga ned i Gislaved.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista