Pappa erkänner barnmisshandel

Den pappa i Värnamotrakten som häktats för att ha misshandlat sin nyfödde son, har erkänt att han vållat vissa skador. Pappan sökte själv upp sjukhuset i Värnamo med sin knappt två månader gamla son och personalen fattade snabbt misstankar om att allt inte stod rätt till.

Röntgen avslöjade ett stort antal frakturer, benbrott och dessutom misstänkta blödningar i hjärnan. Upptäckten ledde till att polisen larmades och pappan greps. De sociala myndigheterna beslöt omedelbart omhänderta barnet, som efter vård placerats i fosterhem. Pappan, som är i 30-årsåldern, är nu häktad som på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. Kammaråklagare Klas Hellgren bekräftar att pappan erkänt att han kan ha vållat vissa skador på pojken. Men det var inte meningen att skada, har han sagt. Det är för tidigt att avgöra om pojken får bestående men.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".