Tranås vann i Vi i femman

Norrskolan i Tranås vann i går andra kvartsfinalen i Vi i femman. Klassen från Tranås besegrade motståndarna från Ölmestadsskolan i Reftele med klara 16-10. Det betyder att Tranås möter Solberga i Vi i femmans första semifinal den 5 februari.
Tranås ledde från start till mål. Redan på första frågan - som handlade om FN - blev det 2-0, och sedan ledde man med upp till sex poäng. Inför den avgörande slutfrågan ''Stegen'', som handlade om hästar, stod det 15-10. Stegens sinnrika matematik innebar att Ölmestadsskolan tvingades att välja en femma, och där gick man bet på var på kroppen som hästen får sjukdomen fång (hovarna). Norrskolan kunde nöja sig med en etta. Den frågan var betydligt lättare, nämligen vad anordningen som ryttaren sitter på heter (sadel). Alltså vann Ted Haraldsson och Emma Svenberg från Tranås till sist med 16-10.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista