näringsliv

Jönköpingsföretag på varningslista

Företaget lockar med en låg ingångsavgift, en avgift som riskerar att springa iväg om man inte ser upp. Nu har Jönköpingsföretaget Alltombolag hamnat på Svensk handels varningslista.

Alltombolag, som Svensk handel nu varnar för, drivs av Robin Kjerrulf. Hans företag finns numera med listan över företag som använder tveksamma metoder för att sälja produkter.

– Vi har senaste tiden fått flera klagomål som gäller Alltombolag. Vi har tidigare haft två företag i Jönköping - Hittadirekt och It Sverige och upplägget har varit identiskt säger Dick Malmlund som är säkerhetschef på Svensk Handel.

Vad är det man gör?

– Man säljer söktjänster på Internet. Bluffen är att man får en väldigt låg initial kostnad, 33 kronor per tjänst, ett prov på tre månader men det ska då sägas upp minst två månader innan provperioden går ut, det missar i princip alla. Då är man uppe i en kostnad av 35-40 000 kronor per år. Värdet av de här söktjänsterna kan man ifrågasätta, skulle man köpa samma tjänst direkt från Google är det väl inte en tiondel ens säger Dick Malmlund.

Robin Kulneff är oerhört sparsam med kommentarer när Nyheterna når honom.

– Jag har inga kommentarer till det över huvud taget.

Peter Olsson
peter.olsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista