Teemu Laine är förmodligen tillbaka i laget i kvällens match mot Timrå. Foto: Björn Larsson Rosvall /SCANPIX
Slutspelet i ishockey

"Spel på max krävs mot Timrå"

Efter 55 tuffa grundserieomgångar i elitserien i ishockey, gäller det nu att ladda om för HV71 inför det stundande SM-slutspelet.

Ikväll drar kvartsfinalerna igång och för HV väntar, precis som förra året, Timrå.

Förra året blev det sju hårda drabbningar mellan HV71 och Timrå, innan HV till slut gick segrande ur striden med 4-3 i matcher. Och HV-backen David Petrasek räknar med en ny hård dust.
-Timrå är ett lag som krigar stenhårt för varandra och de viker inte ner sig, så det är ingen hemlighet att vi måste spela på max för att kunna slå Timrå borta, säger han.
-Men vi är beredda på en lång matchserie i år också.

Det är ett formstarkt Timrå som HV71 får ta sig an i årets kvartsfinal. Laget är obesegrade de sex senaste matcherna i grundserien vilket gjorde att man säkrade en slutspelsplats i absolut sista grundserieomgången. Dessutom har laget plusstatistik på HV den här säsongen och tränaren Janne Karlsson är inställd på jämna matcher.
-Det blir jämt och tufft, med små marginaler. Det finns inga lätta lag bland de som är kvar, säger Janne Karlsson.
Nyckeln är ett bra försvarsspel, säger han, och kanske att hålla sig från utvisningsbåset.
-Det är en bra bit när det gäller oss.

Utvisningarna har varit HV:s dilemma under säsongen och med fem spelare bland de tio mest utvisade i grundserien, så har Janne Karlsson en viktig roll att tygla humöret på sina hetsporrar. Men det oroar inte David Petrasek, som menar att det varit så här de senaste fem åren

-Vi är inte oroliga, vi har klarat oss i slutspel innan. Vi har ett sånt lag, där många spelar på gränsen och därför får vi många utvisningar, säger Petrasek.
-Vi har ju vunnit serien tre av de fem åren, så det är inte bara en nackdel att sitta därborta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista