1 av 2
2 av 2
En mängd dieselstölder har nu fått polisen att tro att det är en liga som står bakom det hela. Foto: Bob Edme/SCANPIX

Dieselliga härjar på Höglandet

Polisen misstänker att en liga specialiserat sig på att stjäla diesel. Vid flera tillfällen den senaste tiden har stora mängder stulits.
- En del kör med manipulerade kort, andra bryter sig in i tankar, säger Ola Svensson, chef för polisens spangrupp på Höglandet.

Den senaste tiden har det varit många stölder av diesel. Ola Svensson, chef för polisens spangrupp på höglandet, säger att de varje vecka får in anmälningar. Vid en del av stölderna handlar det om mindre mängder, men det som polisen nu koncentrerar sig på är de större stölderna där det inte är ovanligt att disel för tiotusentals kronor stjäls.

Ola Svensson tycker att åkerier och andra företag som har mycket diesel borde förvara diseln på ett säkrare sätt än vad som görs i dag.

Polisen har en del uppgifter att gå på när det gäller dom större stölderna, men det krävs fler tips för att brotten ska kunna lösas.
- Vi har lite att gå på. Vi jobbar på att lösa det här så fort som möjligt, säger Ola Svensson till Nyheterna.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista