Paper Pak lyckosamt för Aneby

De flesta kommuner ser åldringsboomen som ett problem - i Aneby är det tvärtom. Där växer ortens företag och kommunens befolkning just tack vare de äldre.

Det handlar om företaget Paper Pak som framför allt tillverkar inkontinensskydd och regionens största företag. På bara några år har man mer än fördubblat antalet anställda till att idag sysselsätta fler än 400.


Paper Pak i Aneby sysslar med produktion och utveckling av hygenprodukter och då framför allt inkontinensskydd. En bransch som växer i takt med att vi blir allt äldre. 


Kjell Sandström söker nu fler personer att anställa och dom kommade tre åren så räknar ham med cirka 50 nyanställningar, till det kommer en personalomsättning på knappt 10% per år. 


Och för att klara att rekrytera personal framöver så förs nu diskussioner med Aneby kommun om att starta ett gymnasieprogram där eleverna får lära sig den teknik som bl.a. Paper Pak använder sig av

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".