HV71 gick segrande ur kvartsfinal nummer två mot Timrå. Foto: Daniel Svensson

HV71 segrade i jämn kvartsfinal

Även andra kvartsfinalen mellan HV 71 och Timrå slutade 3-2 till HV. Och precis som i första matchen krävdes det förlängning för att skilja lagen åt.
- Timrå gör det svårt för oss, säger Per Ledin.

Nu är det uppförsbacke för Timrå. Laget förlorade även andra matchen i kvartsfinalserien mot HV 71.

HV:s Kris Beech avgjorde efter bara två minuter av förlängningen. Hemmasegern var rättvis, HV 71 var det starkare laget i matchen.

Timrås hopp i kvartsfinalserien verkar stå till målvakten Anders Lindbäck. HV 71 har vunnit skotten ganska överlägset i båda mötena: 36-21 i första matchen och 34-22 i andra. Men Lindbäck har varit mycket tät hela tiden.

Timrå har också varit mycket effektivt i powerplay i de båda inledande kvartsfinalmatcherna. Fyra mål på sju försök är mycket bra, inte minst med tanke på att laget endast gjorde mål i knappt 13 procent av sina numerära överlägen under grundserien.

I lördagens match gjorde Timråbackarna Elias Granath och Sebastian Erixon var sitt snyggt mål i powerplay.

Detta var Timrås trettonde raka match utan förlust efter ordinarie tid. Men tyvärr hjälper ju inte det så länge man inte gör mål i förlängningen.

Fördel HV 71 alltså efter två jämna matcher.

Patrik Bromander
news.jkpg@sr.se

Staffan Runemo
TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista