Jönköping

"Dom använder vårt varumärke"

Det fortsätter att komma kritik mot det nystartade Jönköpingsbolaget Allt om bolag som efter bara några månader polisanmälts och hamnat på Svensk Handels varningslista.

Det snarlika företaget allabolag.se, som funnits i flera år menar att Allt om Bolag försöker sko sig på deras bolagsnamn och man överväger nu att vidta rättsliga åtgärder.

- Det är ett klart och tydligt syfte att rida på vårt varumärke. Vi måste givetvis titta på detta med våra jurister, säger Henrik Tellving som är säljchef för allabolag.se.

Inte ovanligt
Det är inte ovanligt att oseriösa företag kopiera namnet på ett annat företag i syfte att vilseleda. Hitta Direkt, ett annat Jönköpingsföretag som dyker upp på varningslistan, kan till exempel lätt förknippas med internetsöktjänsten Hitta.

Har förväxlats
Företagare som Nyheterna pratat med berättar att de gått med på erbjudande från Allt om Bolag för att man just förväxlat dom med allabolag.se. Och Henrik Tellving menar att det här drabbar de seriösa företagen lika hårt som det drabbar de lurade kunderna.

- Det blir betydligt svårare för våra säljare att ringa upp om det finns ett annat företag som man tidigare fått ett dåligt bemötande från, just Allt om Bolag, som absolut inte har med oss att göra. Vi sysslar absolut inte med några automatförnyelser som dom här blufföretagen gör, säger han. 

-De sätter det i system att fånga en stressad företagare på telefon, få en accept på någonting, skicka en faktura, hoppas de betalar den och därefter hoppas att den återförnyas, säger Henrik Tellving.

Reporter
Håkan Montelius
 hakan.montelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".