Psykutbildning på Kriminalvården ställs in

När Kriminalvårdsmyndigheten i Jönköping ska spara 7 miljoner kronor, tvingas man bland annat ställa in en utbildning i psykiatri, som var planerad för personalen.

Den senaste tiden har det varit stor debatt om att många grova brott kan kopplas till svåra psykiska problem.


Men när Kriminalvårdsmyndigheten i Jönköping nu ska spara 7 miljoner kronor i år tvingas man bland annat ställa in en utbildning i psykiatri som var planerad för personalen.


Häktet och frivården har helt enkelt inte råd att genomföra utbildningen, trots att den är så viktig. Det säger kriminalvårdschef i Jönköping, Lisbeth Malmqvist, till Nyheterna.  


De största besparingarna sker på anstalten i Tidaholm, men besparingarna blir också tydligt kännbara även för de som jobbar inom frivården och på häktet i Jönköping. 


Det blir effektiviserade scheman, färre vikarier och mycket mindre pengar till utbildning. Bland annat kommer alltså en utbildning i psykiatri,  som var planerad eftersom den ansågs viktig, att ställas in. Lisbeth Malmqvist hoppas dock att utblidningsstoppet inte ska behöva vara mer än ett år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".