1 av 2
Platsen där det först kända mordet i Värnamo skedde. (arkivbild/SR)
2 av 2

Ännu ett mord i Värnamo

Uppdaterad: 23:40
Under utredningen av ett mord på en 58-årig kvinna i Värnamo har polisen nu kommit fram till att ytterligare ett mord kan ha begåtts.

Den 58-åriga kvinnans 33-åriga dotter sitter häktad misstänkt för att ha mördat sin mamma den 23 februari i år. Det är i nuläget oklart om polisen misstänker att det är hon som ska ha begått ännu ett mord. Det nya fallet gäller en kvinna som hittades död i Värnamo i slutet av förra året.

– Det här är fullkomliga nyheter för mig. Det råder förundersökningssekretess i fallet, och jag har inte fått reda på att min klient är misstänkt för ytterligare ett mord, säger den 33-åriga kvinnans försvarare, advokat Olof Larsson.

33-åringen sitter häktad, misstänkt för att dödat sin 58-åriga mamma i hennes lägenhet den 23 februari i år. När en granne tog sig in i lägenheten hittades mamman med en plastpåse över huvudet.

Polisen har varit sparsam med kommentarer i fallet. Lika förtegen är man om de nya misstankarna.

"Det rör sig om en kvinna som hittades död i Värnamo i slutet av förra året", säger Johan Frisk, utredningsledare, i ett pressmeddelande från polisen i Jönköpings län.

Förundersökningen om mord inleddes redan i fredags, och polisen har kallat till presskonferens på tisdagen.

– Min klient nekar till mordanklagelserna. De bevis som jag hittills presenterats för, anser jag inte räcker till att åtala min klient för mord. Men då har jag inte sett något av den tekniska bevisningen, säger Larsson.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".