1 av 3
Platsen i Värnamo där kvinnan hittades. Foto David Svanberg/SR.
2 av 3
3 av 3
Johan Frisk och Göran Larsson vid polisens presskonferens.
värnamo

Här hittades Värnamokvinnan död - polisen utreder ännu ett mord

Uppdaterad 16:35
Det verkade vara ett självmord, men nu utreder polisen dödsfallet som ett mord - det andra på kort tid i Värnamo.

En mordutredning ledde till att ytterligare ett dödsfall undersöks som mord. Dottern, som sitter häktad som misstänkt för mordet på sin mamma, är inte misstänkt för det andra mordet.

Under den pågående utredningen av mordet på en 57-årig kvinna i Värnamo har misstankar uppstått om att en annan kvinna som hittats död i Värnamo också hade mördats.

– Det här med dödsfallsutredningar är inte lätt. Med facit i hand är det lätt att vara duktig, så jag har inga tankar kring det mer än att det rent faktiskt är beklagligt eftersom det kan bli problem med förhörsverksamheten och brottsplats och annat eftersom det gått några månader säger polisen Johan Frisk om varför det även denna gång tagit lång tid innan man börjat misstänka mord.

Denna anträffades död i slutet av förra året. Någon misstänkt finns ännu inte.

Redan har en ny hyresgäst flyttat in i det gula flerfamiljshus där en 53-årig kvinna hittades död i december. Först trodde polisen att det handlade om ett självmord, men nu tyder mycket på att hon blivit mördad och i fredags inledde polisen en förundersökning om mord.

Förutom att de två döda kvinnorna är i samma ålder finns det fler likheter mellan fallen. De bodde i samma område och enligt uppgift till Nyheterna kände de varandra. Däremot finns det i nuläget inga misstankar om att den häktade 33-åriga kvinnan skulle ha gjort sig skyldig till bägge morden.

För att lösa morden har polisen i länet kallt in förstärkning från både riksmordkommisionen och poliser i Östergötland. Dessutom samarbetar polisen med gärningsmannaprofilgruppen i Stockholm. I nuläget beskrivs mordet på den 53-åriga kvinnan som ett spaningsmord, vilket i praktiken innebär att polisen inte vet vem som mördat kvinnan.David Svanberg
david.svanberg@sr.se /
TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".