1 av 3
2 av 3
3 av 3

Healing splittrar Moderater

Healing, örtmediciner och meditation som bekostas av landstinget, tycker den ena. Stopp och belägg, säger den andra. Alternativ i vården splittrar Moderaterna.

Landstingsstyrelsens ordförande Peranders Johansson (M) tar nu avstånd från den satsning på alternativmedicin som hans partikollega Urban Blomberg flaggade för tidigare.

Peranders Johansson poängterar att Blomberg representerar sjukvårdsutskottet i Jönköping och att deras önskan att satsa på alternativmedicin, såsom allt från akupunktur till örtmedicin, just bara är utskottets förslag.

– Det kan framgå som att den politiska ledningen står bakom de här funderingarna. Det gör vi inte i nuläget, vi har överhuvud taget inte diskuterat det här. Min egen uppfattning är att vi icke ska använda skattemedel till icke evidensbaserad verksamhet, där tycker jag kanske att man slirar lite från utskottets sida.

Vad tycker du om utspelet?

– Jag ska inte ha åsikter om vad utskottet för fram, de har naturligtvis rätt att föra fram olika åsikter. Men det är inte samma sak som att det här blir något som landstinget står bakom.

Så de sticker ut hakan lite väl mycket då?

Jag kan nog tycka det, på just den här punkten säger Peranders Johansson.


Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista