Migrationsverket kritiskt mot Gustafssons hållning mot asylsökande

Också på migrationsverket är man kritisk mot Sävsjö kommuns hårda hållning mot asylsökande.

- Stefan Gustavsson utpekar våra asyslsökande utan att ha belägg för det, säger Åsa Gustaf-Jansson som är enhetschef på migrationsverket i Jönköping.


Stefan Gustavsson, kristdemoratiskt kommunalråd i Sävsjö anser att migrationsverket ska bidra till kostnader för både väktare och socialsekreterare eftersom det är de asylsökande som migrationsverket placerat i Sävsjö som står för en stor del av brottsligheten. Före jul gick migrationsverket in och bekostade väktare i Eksjö. Då visste man att det var några asylsökande som stod för en stor del av brottsligheten. Dessa har sedan dess utvisats ur landet. Men nu menar Åsa Gustaf-Jansson att Stefan Gustavsson utan att ha några bevis piskar upp en stämning mot folk som måste fly från sitt land. Förhandlingar pågår mellan migrationsverket och Sävsjö kommun om hur många asyslsökande Sävsjö ska ta emot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".