1 av 3
Enkel bokföring, foto från polisens förundersökning.
2 av 3
3 av 3

Många rykten om spritköpande poliser

Poliser misstänks ha köpt illegal sprit på Höglandet, Nyheternas avslöjande kom kanske inte som en överraskning. Rykten om spritköpande poliser har gått länge.

Den omfattande sprithärvan nystas just nu upp i tingsrätten i Jönköping. I förundersökningen kring brottet finns poliser, som misstänks ha köpt alkohol - enligt uppgift ska sprit till och med ha lastats in i polisbilen.

Enligt uppgifter till Nyheterna rör det sig om två män som arbetar som poliser på Höglandet.

I Nässjö har ryktet gått i flera år om att även poliser funnits med bland handlarna, det berättar flera köpare som Nyheterna pratat med.

– Jag har hört att det snackas om att det finns poliser som köpt, de är också människor så jag anklagar inte de för det säger en.

I Nässjö har det varit ett välkänt faktum i flera år att det går att få tag på billig sprit och öl av en kille, och mannen i fråga ska mer eller mindre ha försörjt sig på den olagliga alkoholförsäljningen.

Nyheterna har ringt runt till flera av köparna, och för dem verkar det inte komma som någon större överraskning att även poliser misstänks ha handlat sprit av ligan.

– Det har varit som en visa i stan i många år, det har varit som en följetong och alla känner till det.

Flera av dem som köpt alkohol av spritligan har också hört att poliser skulle finnas med bland köparna. Nyheterna har ringt runt och pratat med flera, och även om få vill ställa upp på band så är det många som bekräftar ryktet.

– Det blir lätt hänt att det går snack om att poliser har handlat, men jag inga bevis eller så.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".