Unikt stöd till näringslivet

Jönköpings kommun går nu in och stöder en uppdragsutbildning åt det privata näringslivet. Det gäller en högskoleutbildning inom polymerteknologi för företag som jobbar med till exempel plast och gummi.
Kommunen ställer upp med bland annat lokaler och marknadsföring. Kommunalrådet Peter Persson säger till Nyheterna att detta är intressant både ur näringslivssynpunkt och att det stärker Jönköping som utbildningsort. Det är inga stora pengar som kommunen satsar i det här projektet, kommunen räknar med en kostnad på 40.000 kronor för tre terminer, pengar som ska gå till lokaler, administration och marknadsföring. Men det är unikt att kommunen gör så här. I höstas kontaktades man av en konsult som var ombud för branschen och som undrade om Jönköping inte kunde vara värd för den här högskoleutbildningen. Och nu nappar alltså kommunen. Det är KTH - alltså kungliga tekniska högskolan i Stockholm - som ska svara för utbildningen. Företagen betalar kursavgifter och väljer ut elever. Och att kommunen går in på det här sättet ska ses mot bakgrund av att man gärna vill bli ett centrum för företagsutbildningar inom polymer- och kemibranschen i landet i avtalet talas om ett centrum för hela Norden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".